Arrangera racing-tävling

Arrangera racing-tävling Posted on oktober 18, 2022

Är du ett inbitet fan av motorsport och dessutom med ett entreprenörssinne till lags? Då lockar det säkert att arrangera en häftig tävling inom någon av motorsportens olika grenar. Med rätt ambition och driv kommer du lätt igång, men däremot är det viktigt att börja i rätt ände.

Förberedelserna inför en motortävling är många och dessutom på olika plan. Du behöver allt från anläggningsmaskiner till funktionärer och licenser!

Förbered tävlingsbana och omgivning

När du har beslutat dig för att arrangera ett race i exempelvis rally eller kanske motocross är första steget att bekräfta plats för eventet. Kanske har du redan en tillgänglig plats för att arrangera racing-tävlingen och då är det bara att köra igång med grovjobbet. Det vill säga alla förberedelser för att iordningställa bana, läktare och andra delar av området. Har du inte tillgång till professionella entreprenadmaskiner är det hög tid att lösa den biten. Du kommer nämligen att ha stor nytta av entreprenadmaskiner inför, under och även efter tävlingen. Praktiska entreprenadmaskiner såsom minigrävare, bandmaskiner och dumper-fordon behöver du för att jämna mark, flytta material och utföra olika typer av markarbeten.

För att inte tvingas till för stora utgifter redan från start är tipset att buda hem entreprenadmaskiner på nätet. Du kan enkelt köpa begagnade entreprenadmaskiner i toppskick från exempelvis Blinto som är en professionell nätauktion. Att köpa entreprenadmaskiner är dessutom en gynnsam investering i ditt företag även för framtiden.

Licenser och administration

Du bör alltid ligga ett steg före och det innebär att licenser och tillåtelser ska vara på sin plats innan projektet drar igång. Se därför till att tala med kommunen och Polisen i tid för att ansöka om diverse tillstånd för att arrangera motortävling på orten.

Dessutom är det viktigt att hitta bra personal som kan hjälpa till under tävlingen. Duktiga funktionärer som är villiga att lägga ner tid och arbete på eventet. Det är inte lätt att hitta arbetsvilliga till den här typen av arrangemang och du bör därför börja leta i god tid innan tävlingen stundar.

Avslutningsvis får du inte missa att hålla koll på de ekonomiska sysslorna i projektet. Du behöver driva arbetet med tävlingen som någon form av affärsverksamhet och då tillkommer bokföring och övriga administrationssysslor.

magnetism