Folkrace – en populär motorsport

Folkrace – en populär motorsport Posted on september 4, 2022

Som alla vet är motorsport mycket omtyckt i Sverige men den kanske populäraste motorsporten är folkrace. Det här är en motorsport som kanske kan kallas en folkrörese inom motorsporten. En stor anledning är att folkrace är en jämförelsevis “billig” sport i jämföresle med andra motorsporter. Det är inte ovanligt att hela familjer med motorintresse deltar i både byggande av bilar och i tävlingar.

Tävlingsbilar och utrustning

Bilar som deltar i folkrace bör inte vara dyra. De måste dock byggas enligt gällande säkerhetsföreskrifter som exempelvis utrustas med en skyddsbur. Tävlingar körs på asfalt eller grus och maxhastigheten är 80 km/h, givetvis finns det förare som kör fortare. Förare i folkrace måste ha en utrustning som tillverkats av flamsäkert material såsom skor, overall, skyddsluva (baklava), handskar samt stödkrage. Som med alla annan motorsport ska en förare använda en hjälm som är godkänd för just folkrace.

Drar stor publik

Folrace drar stor publik och tävlingarna blir lite av en folkfest. Det här är en riktigt rolig och underhållande motorsport för både publik och tävlande. Vanligtvis kommer i stort sett alla att ta med sig sin smartphone till tävlingen för att ta foton och för att filma. Vad som är viktigt är att du skyddar din mobil eftersom den ofta kostar mer än tävlingsbilarna i folkrace. Hos exempelvis Nudient finns ett stort sortiment av iPhone 14 Pro Max skal till bra pris. Du kommer att kunna välja bland snyggt designade samt funktionella skal i trendiga färger. Med ett användarvänligt iPhone 14 Pro Max skal kommer du att skydda din iPhone från fall och stötar plus att de ligger skönt i handen. Du kommer garanterat att hitta ett iPhone 14 Pro Max skal som passar din stil och personlighet perfekt. Nudient är ett Fashion Tech-företag med fokus på hållbarhet och skalen har tillverkats av återvunnen PC-plast.

Billiga tävlingsbilar

Bilar som tävlar i folkrace är billiga av en god anledning. Efter loppet ska bilarna säljas till ett pris av 8000 kronor. Det här är ett fast pris som dessutom ingår i regelverket. Anledningen är den att man inte vill att förare ska investera i dyra modifieringar på sina tävlingsbilar. Med vetskapen att du aldrig kommer att kunna få mer än åtta tusen för din bil finns det inget intresse i att spendera stora pengar. När en bil säljs får du givetvis plocka ur all din privata utrustning såsom ratt, stol eller bälte samt tillbehör som till exempel brandsläckare och så vidare.

magnetism