Kort om racing

Kort om racing Posted on mars 5, 2017

 

Racing är ofantligt populärt och exempelvis Scandinavian Touring Car Championship (STCC) sägs dra mer än 10000 åskådare vid varje race och därtill sitter det mängder av åskådare bänkade hemma i tv-sofforna.

Enligt Svensk Bilsport är tävlingsbilarna alltid ombyggda. Utvändigt må de kanske ha kvar sitt klassiska utseende men invändigt görs stora ombyggnationer. Något av det viktigaste är att bilarna måste förstärkas så att de kan hantera smärre krockar och avkörningar utan att förarna skadas allvarligt. Andra förändringar kan vara att ta bort så mycket inredning som möjligt så att bilarna ska bli lättare och därmed snabbare och ibland saknas till och med taket

Det är just snabbhet som racing handlar om. Det finns många olika typer av racingtävlingar men alla handlar de om att bil och förare ska ta sig in i mål så snabbt som möjligt. Vissa lopp kan vara under många veckor i utmanande terräng medan andra handlar om att köra varv efter varv på motorsportbanor. Oavsett vilken typ av tävling det är så gäller att segraren blir den som passerar mållinjen först.

magnetism