Ring Knutstorp i skånska Kågeröd

Ring Knutstorp i skånska Kågeröd Posted on juli 25, 2017

Kågeröd är en liten och egentligen ganska oansenlig ort i Svalövs kommun i västra Skåne. Trots sin lilla befolkningsmängd har den flera guldkorn som sätter den på kartan; den storslagna nationalparken Söderåsen, slottet Knutstorp där astronomen Tycho Brahe föddes likväl som racingbanan Ring Knutstorp.

Blickfånget för mångas uppmärksamhet är Ring Knutstorp men faktum är att alla tre sevärdheterna är sammankopplade. Marken som motorsportbanan ligger på ägs nämligen av slottet och Söderåsens omgivningar har gjort Ring Knutstorp så pass kuperad att den i marknadsföringssammanhang kallas för ”Valley of Speed”. Banan sägs vara mycket avancerad och påfrestande att köra på grund av höjdskillnaderna liksom flera svåra kurvor.

På Ring Knutstorp hålls tävlingar och event, bland annat STCC och rallycross. Motorsportbanan invigdes under 1950-talet och har sedan dess varit med om ett febrilt utbyggande. Idag finns där restaurang liksom konferensanläggning och övernattningsmöjligheter. Ring Knutstorp är populär för organisationer, där både motorsportklubbar och sportbilsföretag såsom porsche hyr banan med jämna mellanrum.

Tillsammans med Svalöfs Gymnasium ges dessutom möjlighet att utbilda sig till tävlingstekniker på Ring Knutstorp. Mycket av utbildningen är förlagd till motorsportbanan och en del av projekten är uppdrag att bygga tävlingsbilar åt kunder.

magnetism