Jobba som funktionär under racingtävlingar

Jobba som funktionär under racingtävlingar Posted on september 12, 2017

 

Föraren och en eventuell kartläsare har sin givna plats på racingtävlingar men det behövs självfallet långt fler människor än så för att få till en storslagen tävling. För den som inte redan har jobb upp över öronen i ett visst team eller i en viss motorklubb kanske önskan finns att på något vis hjälpa till på racen. Det här är inte alls någon omöjlighet då det ofta behövs ett flertal funktionärer som kan hugga i där det behövs och allt som du behöver göra om du är intresserad är att kontakta arrangören för att anmäla ditt intresse.

Jobba som volontär

Den vanligaste typen av jobb på racingtävlingar är att jobba som volontär. Du får då inte betalt för det jobb du gör utan skänker helt och hållet din tid till arrangören. Vanligen betalas inte heller någon reseersättning ut så det rekommenderas ofta att volontärerna bor i närheten men även om ingen ersättning fås för arbetet så ser alla hederliga arrangörer till att du får mat utan kostnad. Eventuellt kan de även dela ut en gratis biljett till evenemanget, vilket exempelvis Scandinavian Touring Car Championship gör till race på bland annat Knutstorp, Solvalla, Anderstorp och Mantorp.

Arbetsuppgifter

Det är helt och hållet upp till arrangören att stationera ut funktionärerna där de behövs samt ge nödvändig information så att funktionärerna kan utföra sina uppdrag. Ett vanligt uppdrag är att vara publikvärd där ansvaret är att se till så att de besökande har någon att vända sig till vid frågor eller problem. Ett annat är att ansvara för uppbyggnaden innan tävlingen såsom inrättandet av depåer eller att hjälpa till som städpatrull så att banorna lämnas lika prydliga som de var innan tävlingarna startade.

magnetism