Så här kan du följa bilsporten

Så här kan du följa bilsporten Posted on februari 13, 2018

Bilsporten har många följare men tyvärr visas den inte allt för ofta på SVT. Som tur är finns det många andra sätt att kunna ta del av den fartfyllda sporten. När det gäller sporter som fotboll och ishockey känns det som att SVT alltid köper in och sänder en landskamp mellan Norge och Nigeria på bästa sändningstid. Däremot motorsport och ridning som trots allt är riktigt stora sporter med många utövare så är det internet eller betalkanaler som gäller. Om det inte är en riktigt stor tävling, då möjligtvis finns chansen att njuta av fart, motorer och läckra bilar hemma i TV-soffan via marknätet. Ett traditionellt sätt att se på motorsport är att bege sig till tävlingarna. Man behöver inte resa utomlands, även i Sverige går det många sevärda lopp. En riktigt bra bana är Tierp där det bland annat körs EM-tävlingar. Sedan får vi inte glömma svenska vinterrallyt som är en unik tävling. Det körs årligen i februari och är en av få tävlingar som körs i snö.

Lätt att streama bilsport

Som tur är har internet gjort det betydligt enklare för alla bilentusiaster att kunna följa de olika loppen. Det finns flera streamingtjänster som sänder bilsport. Det finns olika vägar för att kunna ta del av streamingtjänsterna. För dem som brukar betta på sport online brukar sajterna erbjuda gratis steaming för alla deras medlemmar. Det innebär att även om du inte vill betta finns det ändå möjlighet att ta del av loppen. Det finns såklart även möjlighet att ta del av olika betaltjänster för att se motorsport online. Ett annat alternativ är att dölja VPN-adressen på datorn. På så vis blir internet gränslöst. Motorsport och annan idrott har ofta stränga regler om rättigheter och kan därför inte visas i utlandet. Utan VPN kan du se på TV från Italien, England eller vilket land som du föredrar och som sänder det lopp du är intresserad av. Det har varit ett framgångsrikt svenskt år inom flera olika grenar inom motorsporten och vi får hoppas att det innebär att svensk TV kommer att köpa in fler sändningar än tidigare.

Betalkanaler och gemenskap

Att betala för att se motorsport på TV har sina fördelar. Bra kvalité utan att riskera ett segt nät samt kunniga reportrar är två av anledningarna. På sportbarer brukar det visas motorsport och att gå med vänner är alltid trevligt. Det går att kombinera med bowling och mat i samband med TV-sändningarna och då blir det extra minnesvärt. Ju fler desto roligare som det heter. Dessutom slipper man att binda sig vid avtal vilket ofta krävs när man tecknar abonnemang hos en betalkanal. Det finns vissa kanaler som enbart handlar om motorsport, dygnet runt årets alla dagar. En sådan kanal är givetvis ett måste för den inbitne motorentusiasten. På exempelvis Eurosport och liknande kanaler är det vanligtvis större lopp som sänds. Beroende på vilken typ av motorsport du vill se på TV finns det olika möjligheter. Formel-1 är en av de mest populära och är därför även vanligare att hitta i TV-tablån.

magnetism